Musslor i vitt vin med chorizo
Jag har tillagat en riktigt god förrätt som passar perfekt till alla sällskap tillsammans med ett gott glas vitt vin. Denna rätt är ganska enkel att göra och tar inte alls så lång tid att tillaga. Chorizon ger en extra smakupplevelse till de redan goda Musslorna som badar i en god vitt vinssås.
Receptet är beräknat för 3-4 personer som förrätt eller till ca 2 personer som huvudrätt.
Ingredienser
- 1kg Musslor
- 1 chorizo
- 250-400 ml Vitt vin
- 1/2 lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 chili
- olivolja
- färsk koriander
- 1 citron
- peppar och salt
Så tillagar du Musslor i vitt vin med chorizo
- Rengör Musslorna, ta bort skägget som ibland sticker ut från musslorna och se till att alla Musslor är levande. Läs gärna vår utbildning om hur du kollar upp Musslorna.
- Hacka lök och pressa i vitlöksklyftan i en kastrull.
- Bryn löken och vitlöken tillsammans med lite olivolja samtidigt som du rör om tills de är gyllenbruna, men se till att de inte bränns.
- Skär chorizon i skivor och bryn dessa i kastrullen en aning. Krydda med skivad chili (chili flingor fungerar också bra), peppar och salt.
- Lägg in Musslorna och häll i vitt vin tills det når strax under det övre lagret av musslorna. Rör om lite och sätt på locket. Låt koka i ca 10-15 minuter eller tills Musslorna har öppnat sina skal.
- Häll över Musslorna i ett serveringsfat, hacka lite färsk Koriander och strö över.
- Ät genom att ex. lägga på en chorizo skiva på en Mussla och pressa ut lite citronjuice från en citronklyfta. Servera med ett gott glas vitt vin och ett gott bröd.
Denna utbildning är skriven av:
Daniel Pires på GratisUtbildning.se redaktionen som även skriver i många andra bloggar och hemsidor.
Lämna en kommentar