God Apelsin Kladdkaka
God Apelsin Kladdkaka
Här har vi en god och kladdig apelsinkaka som passar perfekt med vaniljglass eller grädde.
Ingredienser:
- 1 Apelsin
- 150g smör
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl vetemjöl.
Så här gör du kladdkakan:
- Börja med att sätta ugnen på 150 gradera.
- Smörj en form med smör och bröa över. Använd en form som är ca 20 cm i diameter.
- Smält smöret i en kastrull och lät den sedan svalna.
- Vispa äggen och sockret tills det blir fluffigt. Riv apelsinskalet, pressa ur apelsinsaften och vispa ner det tillsammans med vaniljsockret i smeten.
- Tillsätt det smälta smöret och mjölet och vänd ner det i smeten.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter men se till att kolla upp litet då och då så att kakan inte blir alltför torr. Använd ex. en tandpetare och se om det är en aning kladdigt i mitten – då är det perfekt att ta ut den. Det ska ju bli en kladdkaka!
- Om du vill snygga till kladdkakan pudrar du över lite florsocker på kakan. Servera som sagt med ex. vaniljglass eller grädde men ska jag vara ärlig så är kladdkakan minst lika god utan tillbehören.
Smaklig efterrätt!
Denna utbildning är skriven av:
Daniel Pires på GratisUtbildning.se administrationen som även skriver i många andra bloggar och hemsidor.
Lämna en kommentar