Quinoa kycklingsallad

Annonsering

Quinoa kycklingsallad

Quinoa kycklingsallad

Quinoa är ett sädeslag som ursprungligen användes av Sydamerikas Indianer men börjar nu användas mer och mer även i Europa som en ersättning till ris. Den passar perfekt till alla möjliga varma och kalla sallader.

Till detta recept har jag valt att använda Quinoa tricolore som är en mix av vit, svart och röd Quinoa vilket ger nya fräscha färger till salladen. Självklart kan du använda bara vit Quinoa eller någon annan färg som passar dig bäst.

Receptet är för 4-6 personer om det är en förrätt eller mindre personer om det är en huvudrätt.

Ingredienser till Quinoa kycklingsallad:

  • 1 kopp med Quinoa tricolore
  • 2 koppar kokande vatten
  • 10 körsbärstomater
  • 1/2 zucchini
  • Ruccola sallad
  • Romansallad
  • 1 kycklingbröst filé
  • 1/2 citron
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Så tillagar du Quinoa kycklingsallad:

  1. Börja med att tillaga Quinoan. Koka upp 2 koppar vatten i en vattenkokare eller direkt i kastrullen och lägg in en kopp Quinoa i kastrullen. Tillsätt det kokande vattnet i kastrullen och tillsätt lite salt. Koka  på svag värme i ca 15 minuter. Låt Quinoan svalna.
  2. Ta fram kycklingbröstet och salta och peppra den efter egen smak. Stek/grilla kycklingbröstet i en stekpanna med lite olivolja på hög värme. När den börjar få lite färg sänker du temperaturen till hälften och fortsätt steka tills den är färdig. Kolla upp att kycklingbröstet är färdigt genom att skära en skåra på det tjockaste partiet – är köttet vitt hela vägen igenom så är kycklingbröstet färdigt.
  3. Låt kycklingbröstet svalna en aning och skär det i bitar.
  4. Tvätta och klyv körsbärstomaterna i två bitar. Ta fram zucchinin och klyv den i två delar då vi bara ska använda oss av halva zucchinin. Klyv den kvarvarande zucchini delen i längden och gröp ut kärnorna. Skär ut i ca 1 cm stora bitar och stek allt i stekpannan under ca 2 minuter. Lägg dem i en salladsskål och låt svalna en aning.
  5. Skölj Ruccola salladen och romansalladen. Romansalladen river du i lite mindre storlekar efter eget behag. Lägg sedan all sallad i salladsskålen.
  6. Lägg nu in quinoan i salladsskålen och krama ur saften från en halv citron in i skålen. Salta och peppra efter eget behag och tillsätt 1-2 msk olivolja. Rör ihop allt till en färgrik sallad.
  7. Tillsätt kycklingbröst bitarna och rör ihop igen. Nu är allt färdigt att servera och denna färgrika och smakrika sallad är perfekt att äta med en bit gott bröd,

Smaklig måltid!

Denna utbildning är skriven av:
Daniel Pires på GratisUtbildning.se redaktionen som även skriver i många andra bloggar och hemsidor.

 

Om Daniel (77 Articles)
Jag har alltid varit intresserad av många olika saker men mitt största intresse måste nog vara ekonomi, elektronik och hälsa. Jag startade GratisUtbildning.se i mitten av 2013 som en sida där alla kan dela med sig och läsa gratis utbildningar. Jag kommer att arbeta hårt med att skriva bra utbildningar, recept samt hjälpa andra att skriva åt oss.

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Genom att du fortsätter använda denna hemsida tillåter du användandet av cookies på denna hemsida. mer information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close