Musslor i vitt vin med chorizo

Annonsering

Musslor i vitt vin med Chorizo

Musslor i vitt vin med Chorizo

Jag har tillagat en riktigt god förrätt som passar perfekt till alla sällskap tillsammans med ett gott glas vitt vin. Denna rätt är ganska enkel att göra och tar inte alls så lång tid att tillaga. Chorizon ger en extra smakupplevelse till de redan goda Musslorna som badar i en god vitt vinssås.

Receptet är beräknat för 3-4 personer som förrätt eller till ca 2 personer som huvudrätt.

Ingredienser

  • 1kg Musslor
  • 1 chorizo
  • 250-400 ml Vitt vin
  • 1/2 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 chili
  • olivolja
  • färsk koriander
  • 1 citron
  • peppar och salt

Så tillagar du Musslor i vitt vin med chorizo

  1. Rengör Musslorna, ta bort skägget som ibland sticker ut från musslorna och se till att alla Musslor är levande. Läs gärna vår utbildning om hur du kollar upp Musslorna.
  2. Hacka lök och pressa i vitlöksklyftan i en kastrull.
  3. Bryn löken och vitlöken tillsammans med lite olivolja samtidigt som du rör om tills de är gyllenbruna, men se till att de inte bränns.
  4. Skär chorizon i skivor och bryn dessa i kastrullen en aning. Krydda med skivad chili (chili flingor fungerar också bra), peppar och salt.
  5. Lägg in Musslorna och häll i vitt vin tills det når strax under det övre lagret av musslorna. Rör om lite och sätt på locket. Låt koka i ca 10-15 minuter eller tills Musslorna har öppnat sina skal.
  6. Häll över Musslorna i ett serveringsfat, hacka lite färsk Koriander och strö över.
  7. Ät genom att ex. lägga på en chorizo skiva på en Mussla och pressa ut lite citronjuice från en citronklyfta. Servera med ett gott glas vitt vin och ett gott bröd.

Denna utbildning är skriven av:
Daniel Pires på GratisUtbildning.se redaktionen som även skriver i många andra bloggar och hemsidor.

Om Daniel (77 Articles)
Jag har alltid varit intresserad av många olika saker men mitt största intresse måste nog vara ekonomi, elektronik och hälsa. Jag startade GratisUtbildning.se i mitten av 2013 som en sida där alla kan dela med sig och läsa gratis utbildningar. Jag kommer att arbeta hårt med att skriva bra utbildningar, recept samt hjälpa andra att skriva åt oss.

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Genom att du fortsätter använda denna hemsida tillåter du användandet av cookies på denna hemsida. mer information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close