God och frasig blåbärspaj
God och frasig blåbärspaj
Detta är ett recept som jag själv har testat fram och jag måste säga att det blev riktigt lyckat. En blåbärpaj passar alltid perfekt till som en god efterrätt efter en god middag och min förhoppning är att ni ska tycka om denna version.
Själv älskar jag blåbärspajer och det är därför som mitt första recept hos GratisUtbildning.se är just en god och frasig blåbärspaj. Jag tycker om en paj som har mycket deg så om ni själva vill ha mer bärinnehåll än deg så rekommenderar jag er att halvera degingredienserna.
Följande ingredienser behövs till denna blåbärspaj:
- 1 L blåbär
- 1/2 dl socker (använd mer om du vill ha en sötare paj)
- 2 msk vetemjöl
Till smuldegen kommer du att behöva följande:
- 200 g smör
- 1/2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl havregryn
Så här går du tillväga:
- Värm ugnen och sätt den på 200 grader C.
- Fixa till blåbären och skölj och rensa dem. Blanda sedan dem i en skål med sockret och mjölet.
- Nu till smuldegen. Skär smöret i små fyrkanter och rör ner socker, havregrynet och mjölet. Knåda ihop tills det blir en deg. Skulle degen vara lite för ”blöt” lägger du till vetemjöl tills du får den deg du vill ha.
- Lägg blåbärs röran i botten av en pajform och smula sedan över degen. Grädda sedan pajen ca 15-20 minuter i ugnen eller tills degen är gyllenbrun och fin.
- Låt pajen svalna en aning och servera sedan med en god vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.
Snabbt och enkelt har du nu skapat en gudomligt god och frasig blåbärspaj som de flesta bara måste tycka om. Skriv gärna en kommentar på hur dina försök har gått och om du inte har något annat förslag som våra läsare kan tycka om. Eller varför inte lägga upp ett eget recept här på GratisUtbildning.se
Denna utbildning är skriven av:
Daniel Pires på GratisUtbildning.se administrationen som även skriver i många andra bloggar och hemsidor.
Lämna en kommentar